O nouă Atlantida? O insulă din Pacific a dispărut în urma uraganului Walaka

O nouă Atlantida? O insulă din Pacific a dispărut în urma uraganului Walaka

Un cercetător a descoperit, pe baza imaginilor luate prin satelit, că o parte din cele patru hectare a unei mici insule de nisip pierdute în Pacific, a fost înghiţită de ape după ce a fost măturată de uraganul Walaka, la începutul lunii octombrie.

Autoritățile au confirmat descoperirea, potrivit stiripesurse.ro.

„Imaginile par să indice alterări ale insulei Tern, iar East Island, care măsura câteva sute de metri, pare scufundată”, au transmis autorităţile federale responsabile de zona marină protejată Papahanaumokuakea

Insula, denumită „East Island”, care aparţinea statului american Hawaii şi a atolului French Frigate Shoals, în onoarea exploratorului francez Jean-François de La Pérouse, nu era locuită, însă două specii de animale protejate o utilizau pentru a se reproduce: ţestoasele verzi din Hawaii şi focile-călugăr.

Astfel, o echipă a serviciilor federale de protecţie a faunei marine a fost trimisă la faţa locului.

„Nu mi-am putut imagina că putem pierde o insulă majoră într-o noapte, în octombrie 2018. Este absolut incredibil”, a declarat ziarului Washington Post, Randy Kosaki, responsabil al agenţiei federale care administrează parcul marin.

Astfel, ipoteza că presupusa insulă Atlantida a fost măturată într-o singură zi de calamități naturale, devine șimai plauzibilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe