Întâlnire așteptată cu mare interes pe plan mondial: Papa Francisc îl primește pe Donald Trump la Vatican (VIDEO)

Întâlnire așteptată cu mare interes pe plan mondial: Papa Francisc îl primește pe Donald Trump la Vatican (VIDEO)

Donald Trump a sosit miercuri dimineață la Roma unde va fi primit de către Papa Francisc la Vatican într-o întâlnire așteptată cu sufletul la gură la nivel mondial pentru a vedea mesajul pe care Suveranul Pontif îl va transmite președintelui american în contextul discursului și a policilor sale împotriva migranților.

Vizita pe care Trump o efectuează la Vatican este a treia din primul său extern de când a devenit președintele. Înainte, președintele american a mai efectuat opriri și în Arabia Saudită și Israel.

Turneul acestuia are și o puternică latură simbolică deoarece a vizitat țări aparținând de cele mai mari religii ale lumii: islamism, iudaism și creștinism.

După întrevederea cu Papa Francisc, Donald Trump se va mai deplasa la Bruxelles pentru a participa la un summit NATO și în Sicilia la Taormina pentru o adunare a țărilor din G7.

Cu ocazia prezenței la Vatican, Donald Trump va efectuat o vizită privată la Capela Sixtină, iar apoi se va întâlni cu președintele și șeful guvernului italian la Palatul Quirinale, în timp ce soția sa, Melania, le va face o vizită copiilor bolnavi de la spitalul Bambino Gesu, iar fiica și consiliera sa Ivanka va merge la comunitatea catolică Sant'Egidio, în centrul Romei, pentru a discuta despre lupta împotriva traficului de migranți.

Întâlnire așteptată cu mare interes pe plan mondial: Papa Francisc îl primește pe Donald Trump la Vatican

#DIRECT_ONE_lltif8#