Interzis la bikini! Orașul italian în care turistele nu au voie să se plimbe în costume de baie

Interzis la bikini! Orașul italian în care turistele nu au voie să se plimbe în costume de baie
Foto: pixabay.

Turistele care vizitează orașul Sorrento, aflat pe Coasta Amalfi din sud-vestul Italiei, nu au voie să se plimbe în bikini. Femeile care încalcă aceasta regulă se vor trezi cu amenzi uriașe. Turistele vor fi sancționate cu 500 de euro. Interdicția a fost impusă de primarul localității Massimo Coppola.

Turistele nu se mai plimbă în bikini

Femeile nu se vor mai plimba în costume formate din două piese, iar bărbații nu au voie să se plimbe fără cămașă. Potrivit edilului orașului, turiștii îmbrăcați astfel le provoacă „disconfort și neliniște” localnicilor, notează stirileprotv.

Massimo Coppola a precizat că vrea să reprime comportamentul indecent, care nu se potrivește cu specificul orașului. Potrivit acestuia, „comportamentul indecent al turiștilor ar putea să ofere o imagine negativă asupra calității vieții în orașul lor, ceea ce va afecta și turismul”, arată sursa citată.

Ce fură turiștii din Sardinia

În același timp, turiștii care încearcă să fure sute de pietricele și scoici, precum și nisip de pe insula italiană Sardinia, vor fi sancționați cu amenzi mari, potrivit poliției.

Reglementările locale spun că oricine este prins făcând contrabandă cu pietricele și scoici în afara Sardiniei poate fi amendat cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de euro (între 530 și 3.175 de dolari).

Zilele trecute aproape 220 de pietricele și aproximativ 160 de scoici în greutate de 8,6 kilograme au fost descoperite în timp ce poliția a scanat bagajele a două femei din Germania. Turiștii se pregăteau să se îmbarce în avionul lor pe aeroportul din Cagliari, pe insula Sardinia, care aparține Italiei.

Oficialii de la Guardia di Finanza, care sunt poliția financiară din Italia, sub autoritatea Ministerului Economiei și Finanțelor, au adăugat că în bagajele altor două turiste din Germania se aflau aproximativ 480 de pietricele și 180 de scoici.

Guardia di Finanza a precizat într-o declarație că a confiscat peste 19 tone de nisip în total din bagajele turiștilor, în cadrul celor mai recente acțiuni. În mod normal, agenția se concentrează asupra infracțiunilor financiare și a contrabandei, dar în timpul verii ajută și la combaterea furtului de nisip, pietricele și scoici de pe plajele italiene.

Urmăriți B1TV.ro și pe