Irpin: Femeile și fetele au fost împușcate, apoi călcate cu tancurile / În Bucha, rușii au ucis copii, femei și toți bărbații între 18 și 60 de ani / „Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă” (VIDEO)

Irpin: Femeile și fetele au fost împușcate, apoi călcate cu tancurile / În Bucha, rușii au ucis copii, femei și toți bărbații între 18 și 60 de ani / „Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă” (VIDEO)
În imagine: Soldat ucrainean în fața unui vehicul făcut scrum într-un atac al rușilor. Irpin, Ucraina. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Oleksandr Markushin, primarul orașului Irpin, de curând eliberat de forțele ucrainene din mâinile soldaților ruși, a declarat că invadatorii au ucis femei și fete, apoi le-au călcat cu tancurile. În Bucha, localitate de asemenea eliberată de curând, toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au fost omorâți de ruși. Pe lângă ei, multe femei și mulți copii. Unele femei au fost violate, apoi ucise, iar rușii au încercat să le ardă trupurile. E un genocid, a susținut primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Crimele oribile comise de soldații ruși în orașele ucrainene Irpin și Bucha

„În Irpin, ocupanții au împușcat femei și fete, apoi au trecut cu tancurile peste ele. Primarul orașului, Oleksandr Markushin, a spus asta într-un interviu”, a transmis NEXTA, pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat crimele comise de ruși, într-un interviu pentru BBC: „Am găsit gropi comune, oameni cu mâinile și picioarele legate, împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar civili executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut timp să o facă cum trebuie”.

În Bucha, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, a susținut jurnalistul ucrainean Dmytro Komarov, citat de Obozrevatel: „Sunt o mulțime de cadavre în oraș. Au mâinile legate și-s împușcați în cap. Aceasta coincide cu ce mi s-a spus, că populația de 18 – 60 ani, toți tineri, sănătoși, au fost împușcați”.

„Masacrul de la Bucha a fost intenţionat. Ruşii încearcă să ucidă cât de mulţi ucraineni pot”, a scris, pe Twitter, Dmitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

Primarul din Kiev: E un genocid

„Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a scris și consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat pentru tabloidul german Bild că „tot ce s-a întâmplat în Bucha şi în alte suburbii ale Kievului poate fi descris doar drept genocid”.

„Sunt crime de război crude de care Vladimir Putin e responsabil. Civili ucişi, cu mâinile legate”, a mai afirmat Kliciko.

Urmăriți B1TV.ro și pe