Israelul reintroduce măsura purtării măștii de protecție în zonele în care apar focare de COVID-19. Testare masivă a elevilor

Israelul reintroduce măsura purtării măștii de protecție în zonele în care apar focare de COVID-19. Testare masivă a elevilor

Israelul reintroduce obligativitatea purtării măștii în anumite zone din unele orașe, după ce două noi focare de COVID-19 au fost depistate în școli.

În unitatea de învățământdin Binyamina, 45 de elevi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar în Modiin au fost înregistrate săptămâna trecută aproximativ 20 de cazuri de infectare.

Testarea în masă a elevilor a început odată cu pozitivarea unui copil.Au fost testate diferite grupe de vârstă din şcoală şi au fost descoperite alte nouă cazuri. Operaţiunea de prelevare de probe a fost extinsă la alte şcoli şi au fost descoperite alte 35 de cazuri verificate.

Așadar, restricția se impune atât în interior, cât şi în exterior, în zona Binyamina, situatăla sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş localizatîntre Tel Aviv şi Ierusalim, scrie agerpres.ro.

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional.

Sursa focarului este încă în curs de investigare, dar există probabil o legătură cu o familie care s-a întors recent din străinătate.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)