Italia: 17 români, arestați după o escrocherie de proporții. Cum profitau de generozitatea turiștilor ca să se îmbogățească

Italia: 17 români, arestați după o escrocherie de proporții. Cum profitau de generozitatea turiștilor ca să se îmbogățească
Polițiști în patrulare la Roma. Sursa foto; Pixabay

O grupare infracţională din Italia, din care făceau parte  17 români, a fost destructurată de autorități.

Mai mulți români cereau bani turiștilor din Veneția, iar metoda la care au apelat  pentru a primii ceea ce vor a fost să se dea drept surdomuţi. Ei cereau bani pentru „a construi un centru internaţional dedicat asistenţei persoanelor surde, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor săraci”.

Românii se dădeau drept surdomuţi şi cereau bani turiştilor din Veneţia

În urma unei cercetarări a poliţiei din Caorle, un orăşel din provincia Veneţia, cei 17 români au fost arestați, conform  Venezia Today, citată de Ştiri Diaspora.

Românii spuneau că fac parte din asociaţia Handicap International pentru a primi suma de bani cerută.  Ei pretindeau că sunt surdomuţi și înmânau trecătorilor formulare de donaţie care erau scrise în italiană şi germană, pe care ulterior trebuiau să le completeze și să le semneze.

Astfel că, ofiţerii au raportat 12 procese verbale pentru „încălcarea reglementărilor de securitate urbană privind interzicerea colectării semnăturilor şi a fondurilor”. De asemenea, autoritățile au dispus sechestru pe sumele de bani şi materiale.

Așadar, au fost efectuate o serie de operaţiuni în care ofițerii au utilizat echipamentele disponibile, precum și dispozitive de citire a plăcuţelor de înmatriculare ale sistemului de supraveghere video, conform Adevărul.ro.

Ce metode foloseau românii pentru a-și atinge scopul

De asemenea, au fost depuse plângeri, la autorităţile judiciare pe numele a trei presupuşi surdomuţi pentru cerșetorie și hărţuire.

În plus,  primarul Marco Sarto a precizat că, atunci când încercările lor nu funcționau, românii apelau la constrângere: „Vreau să lansez un apel către rezidenţi şi turişti: nu vă lăsaţi abordaţi de aceşti subiecţi şi semnalaţi întotdeauna prezenţa lor la poliţia locală sau la carabinieri şi depuneţi plângere împotriva acestei infracţiuni. Bandele au reacţii violente cu cei care încearcă să li se opună sau să-i alunge, atât de mult încât au atacat atât un paroh şi l-au ameninţat cu faptul că ştiu unde locuieşte”.

Urmăriți B1TV.ro și pe