Italia: Ciocniri între manifestanți și forțele de poliție, la deschiderea stagiunii la Scala din Milano

Italia: Ciocniri între manifestanți și forțele de poliție, la deschiderea stagiunii la Scala din Milano
Foto: rt.com

Două persoane au fost rănite, duminică seară, în urma unor ciocniri între manifestanți și poliție, la deschiderea stagiunii de la Scala din Milano, relatează AFP.

Aproximativ 300 de manifestanţi purtând pancarte pe care se putea citi „Luptaţi împotriva puterii” şi „Rezistăm” au lansat dispozitive incendiare şi cocteiluri Molotov asupra poliţiştilor aflaţi în faţa clădirii, au precizat autorităţile italiene.

Manifestanţii au protestat faţă de măsurile de austeritate din Italia şi au solicitat asigurarea dreptului la locuinţe, după recentele evacuări ale unor clădiri, în timp ce directori, politicieni şi personalităţi din mediul economic şi cultural italian participau la deschiderea stagiunii, organizată în fiecare an la 7 decembrie, de ziua Sfântului Ambrozie, patronul oraşului.

Prefectul oraşului Milano, Francesco Paolo Tronca, care s-a aflat printre invitaţii la deschiderea stagiunii celui mai cunoscut teatru din Italia, a calificat drept „inacceptabile protestele violente faţă de poliţie” şi a criticat „perturbarea evenimentelor culturale care dau forţă şi valoare oraşului”.

„Seara de deschidere de la Scala este un spectacol unic şi încercăm să distrugem şi acest eveniment”, a afirmat, la rândul său, preşedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni.

Scala din Milano şi-a deschis duminică seară stagiunea cu „Fidelio”, singura operă a lui Beethoven. Premiera marchează şi un moment de schimbare pentru Scala din Milano, odată cu plecarea iminentă a dirijorului israeliano-argentinian Daniel Barenboim.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:35 - Rușinea României: marii noștri artiști sunt „răsplătiți” de statul român cu pensii minime. Grav bolnav, Horia Moculescu, încă jurizează, bucurându-se doar de solidaritatea și apreierea breslei și a publicului
12:33 - Andreea Bălan, concurentă de temut la „America Express”. Din dorința de a ajunge mereu pe primul loc, artista nu respectă regulile emisiunii: „E malefică!”
12:26 - Ilie Dumitrescu l-a deranjat pe fostul internațional pe Gică Hagi în ziua în care a împlinit 58 de ani. „Nu știu cum nimeresc”
12:22 - Claudiu Năsui (USR), audiat ca martor la DNA, în dosarul Pițurcă – Țuțu – Romarm: „Am făcut plângeri de fiecare dată când mi s-a părut că sunt fapte penale” (VIDEO)
12:04 - Specialiștii estimează până la 10.000 de morți, după cutremurul de 7,8 care a lovit Turcia și Siria
12:03 - A decis să se mute într-un avion după ce și-a pierdut casa în urma unui incendiu. Povestea surprinzătoare a femeii nu a rămas fără ecou
11:55 - Motorina s-a ieftinit. Prețul carburanților, luni, 6 februarie
11:54 - Șeful CJ Cluj, liberalul Alin Tișe, avertisment pentru Nicolae Ciucă: „I-am spus că dacă nu ține cont de proiectele noastre, îi voi cere demisia în fiecare zi” / Ironii la adresa ministrului PNL Marcel Boloș
11:49 - O nouă lege ar putea lăsa pietoni mulți români. Care sunt condițiile pentru a putea șofa mai departe
11:40 - Mercenarii și foștii militari din grupul american Mozart din Ucraina au dat faliment. Sunt acuzați de consum excesiv de alcool, scandaluri și nereguli financiare