Italia: nou vaccin anti-cancer testat cu succes

Italia: nou vaccin anti-cancer testat cu succes
Foto: Pixabay

Cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM) au anunțat că noul vaccin foloseşte un virus ca un cal troian, instruind sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase.

Un vaccin anti-cancer a fost testat cu succes, în acest an, pe animale și de către oamenii de știință de la Dana-Farber Cancer Institute și de Harvard Medical School.

Cercetarea a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom

Vaccinul s-a dovedit eficient, în asociere cu un medicament utilizat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienţi ce prezentau un subtip de cancer de colon în faza metastatică.

Echipa de cercetare are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino iar descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine.

„Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”, a adăugat sefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace citată de ANSA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală