Italia vrea să construiască un pod care să lege Sicilia de continent / Va fi mai lung decât Golden Gate din San Francisco

Italia vrea să construiască un pod care să lege Sicilia de continent / Va fi mai lung decât Golden Gate din San Francisco
Sursa foto: Captură video / Youtube: Futurology

Cabinetul italian a adoptat, joi, 16 martie, un decret care vizează relansarea proiectului de mult dorit, cel de a construi un pod de 3.2 kilometri care să lege insula Sicilia de continent.

Italienii vor un pod de trei ori mai lung decât Golden Gate și San Francisco

Decretul introduce „dispoziții urgente pentru construirea unei conexiuni solide între Sicilia și Calabria”, conform unui comunicat. Decretul are rolul de a permite rapid relansarea planurilor de construire a podului, care ar lega orașul Messina de Calabria.

Parlamentul italian poate transforma decretul în lege în următoarele două luni. Proiectul executiv ar urma să fie aprobat până pe 31 iulie 2024, iar construcția ar trebui să înceapă până la finalul anului viitor.

„După 50 de ani de discuții, acest cabine aprobă podul ce leagă Sicilia de restul Italiei și al Europei”, a declarat ministrul transporturilor Matteo Salvini, potrivit digi24.ro.

Podul pe care italienii vor să îl construiască ar fi de aproape trei ori mai lung decât Golden Gate Bridge din San Francisco și cu peste 1 km mai lung decât podul Akashi Kaikyo din Japonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)