Ivan Pavlov, unul dintre avocații lui Aleksei Navalnîi, a fost arestat. Ce acuzații i se aduc

Ivan Pavlov, unul dintre avocații lui Aleksei Navalnîi, a fost arestat. Ce acuzații i se aduc
Sursa Foto: Twitter

Ivan Pavlov, avocatul rus care reprezintă organizaţiile lui Aleksei Navalnîi,ar fi fost arestat vineri, într-un hotel din Moscova de către FSB. Veste a fost dată de colegii săi din ONG-ul Komanda 29, însă nu există o confirmare oficială.

Este posibil ca Pavlov să fieacuzat de dezvăluire de date dintr-o anchetă preliminară.

Organizaţiile legate de Aleksei Navalnîi sunt ameninţate că vor fi declarate „extremiste” și ar putea fi interziseîn Rusia, în timp ce colaboratoriiar putea fi arestați.

Justiţia a cerut dejasuspendarea activităţilor „Fondul de luptă împotriva corupţiei” (FBK) şi a birourilor lui Aleksei Navalnîi din întreaga țară.

Avocatul urma să-l reprezinte vineri într-o audiere pe fostul jurnalist Ivan Safronov, încarcerat pentru trădare.

Avocaţi din Rusia denunţă în mod repetat că sunt supuşi persecuţiilor în cursul unor demersuri juridice potenţial explozive din punct de vedere politic. Autorităţile sunt criticate la nivel internaţional pentru obstrucţionarea avocaţilor în munca lor.

După trei săptămâni, Aleksei Navalnîi iese din greva foamei

Navalnîi, aflat în detenție, a anunțat că a „început procedura de ieșire din greva foamei” după trei săptămâni de când a apelat la această formă de protest.

Disidentul a luat această decizie pentru căautorităţile ruse au permis, într-un final, ca el să fie consultat de medici din afara închisorii, notează presa internațională.

„Datorită susţinerii uriaşe a oamenilor , am obţinut un progres major. Acum două luni, solicitările mele privind asistenţă medicală erau ignorate. Nu am primit nici medicamente. Datorită vouă, acum am fost examinat de două ori de o comisie de medici civili”, a transmis Aleksei Navalnîi, care este principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe