Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, ar putea fi acuzat de omucidere în masă

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, ar putea fi acuzat de omucidere în masă
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei

Brazilia este în topul țărilor care au înregistrat cele mai multe infectări cu SARS-COV-2, respectiv decese din cauza COVID-19. La nivel internațional, președintele Jair Bolsonaro este considerat principalul responsabil. Astfel, acest lucru i-ar putea atrage probleme severe în justiție.

Jair Bolsonaro ar putea fi acuzat de omucidere în masă, pentru modul în care a gestionat criza COVID. Un comitet al Congresului brazilian ar urma să facă acest demers, din cauza numărului mare de decese înregistrat, informează CNN. Documentul citat de trustul media arată că președintele s-ar fi bazat pe „imunitatea de turmă”. Astfel, coronavirusul s-a răspândit rapid și a provocat un număr mare de decese.

Brazilia a înregistrat 600.000 de decese de COVID, locul al doilea în lume, după SUA. Administrația Bolsonaro este acuzată pentru jumătate din aceste decese. Atât președintel, cât și alte 69 de persoane cu funcții importante în stat sunt incriminate de crimă în masă.

În replică, Bolsonaro a declarat că acuzațiile fac parte dintr-un joc politic împotriva sa.

Cifrele pandemiei de COVID-19, în Brazilia

În Brazilia, țară cu o populație de peste 212 milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 21 de milioane de infectări cu SARS-COV-2. Peste 600.000 de persoane au decedat, iar peste 20 de milioane s-au însănătoșit. În prezent, în Brazilia există peste 220.000 de cazuri active.

În statul sud-american, numărul mediu de infectări zilnice este de aproximativ 10.000. Cea mai dificilă perioadă a fost în vară, când erau raportate zilnic, în medie, 80.000 de infectări.

Ultima oră
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia
20:54 - Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran