Japonia: Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade la Fukushima. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Japonia: Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade la Fukushima. Nu a fost emisă alertă de tsunami
Cutremur în România, miercuri dimineață. Foto simbol: Pixabay

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade s-a produs duminică dimineață în prefectura niponă Fukushima și a afectat și alte prefecturi din estul și nord-estul Japoniei.

Seismul a avut loc la ora locală 12:24, iar epicentrul a fost localizat în largul prefecturii Ibaraki, la o adâncime de aproximativ 30 de kilometri în Pacific, a declarat Agenția de Meteorologie Japoneză, potrivit Digi24.

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade la Fukushima

Cu toate acestea, autoritățile nu au informat în legătură cu pagubele materiale sau umane în urma cutremurului. De asemenea, nu au existat întreruperi majore în ceea ce privește transportul. Compania JR East a declarat că a suspendat pentru scurt timp serviciile pe o secțiune a liniei de tren între prefecturile Fukushima și Miyagi.

Prefectura Fukushima a fost afectată de mai multe seisme puternice în ultima perioadă. În luna martie, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,4 grade.

Cutremur cu magnitudinea 7,4 grade în martie

Pe 16 martie, un cutremur cu o magnitudine preliminară de 7,3 grade a zguduit Japonia. Seismul s-a produs în largul coastei Fukushima, la o adâncime de 60 de kilometri și a fost resimțit până la Tokyo.

Pentru prefecturile Miyagi și Fukushima a fost emisă o alertă de tsunami, fiind așteptate valuri de aproximativ 1 metru. Oamenilor li s-a cerut să stea departe de țărm și cei care locuiesc aproape de apă să se ducă pe teren mai înalt.

Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că, în urma seismului, patru persoane au murit și alte 97 au fost rănite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni