Jens Stoltenberg (NATO): Unitățile ruse nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să își regrupeze, reaprovizioneze și reconsolideze ofensiva în Donbas. În același timp, menține presiunea asupra Kievului

Jens Stoltenberg (NATO): Unitățile ruse nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să își regrupeze, reaprovizioneze și reconsolideze ofensiva în Donbas. În același timp, menține presiunea asupra Kievului
Mircea Geoană și Jens Stoltenberg (NATO). Foto: Hepta.ro / DPA Images

Forțele rusești din Ucraina nu se retrag, ci se regrupează, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a comentat anunțul Moscovei privind reducerea activității militare pe direcția Kiev, transmite Reuters.

Rusia încearcă să își regrupeze, reaprovizioneze și reconsolideze ofensiva în regiunea Donbas, spune Jens Stoltenberg (NATO)

Înaltul oficial nord-atlantic nu este convins nici că Rusia a negociat cu bună-credință în cadrul discuțiilor de pace de la Istanbul pentru că obiectivul militar al Moscovei nu s-a schimbat de la startul invaziei în Ucraina.

„Conform serviciilor noastre de informații, unitățile ruse nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să își regrupeze, reaprovizioneze și să își reconsolideze ofensiva în regiunea Donbas”, a afirmat Jens Stoltenberg, într-un dialog cu reporterii prezenți la Bruxelles.

Moscova susține că în prezent se concentrează pe „eliberarea” regiunii Donbas, acolo unde se află teritoriile separatiste Donețk și Lugansk și unde trupele Kievului și separatiștii susținuți de Rusia se luptă încă din 2014.

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care să aducă și mai multă suferință”, a continuat secretarul general al NATO.

Federația Rusă susține că a lansat o „operațiune militară specială” menită să dezarmeze și să „denazifice” Ucraina, dar și că misiunea merge conform planului.

„Nu avem nicio schimbare reală în obiectivul rusesc… continuă să urmărească un deznodământ militar”, spune Jens Stoltenberg.

Nu în ultimul rând, el a precizat că statele aliate vor continua să furnizeze armament Ucrainei atât timp cât este necesar.

Urmăriți B1TV.ro și pe