Joe Biden, după întrevederea cu Vladimir Putin: „Statele Unite vor răspunde acțiunilor care afectează interesele lor vitale sau ale aliaților” (VIDEO)

Joe Biden, după întrevederea cu Vladimir Putin: „Statele Unite vor răspunde acțiunilor care afectează interesele lor vitale sau ale aliaților (VIDEO)
captura video

În urma întâlnirii sale cu președintele rus Vladimir Putin, președintele american Joe Biden a fost întrebat despre ce consecințe vor exista dacă vor avea loc alte amestecuri electorale sau alte atacuri de securitate cibernetică împotriva SUA. „Știe că sunt consecințe”, a declarat Biden reporterilor la Geneva. „Știe că voi lua măsuri”.

Biden a continuat: „Hai să spunem acest lucru direct: cum ar fi dacă Statele Unite ar fi privite de restul lumii ca interferând în alegerile direct din alte țări și toată lumea ar ști asta? „Diminuează poziția unei țări care încearcă să se asigure că își menține poziția de mare putere mondială”.

Joe Biden, despre întrevederea cu președintele rus Vladimir Putin

Ambii lideri au descris întâlnirea lor de patru ore ca fiind bună. Biden spune că tonul a fost „bun” și „pozitiv”, în timp ce Putin a numit întâlnirea „constructivă”.

Spre deosebire de președintele rus care a ținut conferința de presă în interior, Joe Biden și-a făcut apariția afară, cu lacul Geneva ca fundal.

Președintele SUA a justificat întâlnirea spunând că nu există un substitut pentru discuțiile față în față. El a spus că i-a spus omologului său rus că cele două părți trebuie să stabilească niște „reguli de bază ale drumului” pe care să le respecte, în reconstrucția relațiilor.

El și-a început conferința de presă cu o apărare acerbă a valorilor democratice, spunând că SUA vor continua să ridice probleme legate de drepturile fundamentale ale omului și de situația dificilă a unor

Legitimitatea democratică, a spus Biden, a venit de la oameni, nu de la guvern. SUA ar continua să sublinieze importanța presei libere și a libertății de exprimare.

Biden a descris un obiectiv al întâlnirii ca fiind acela de a conveni domenii reciproce de cooperare, pentru oamenii din ambele țări și securitatea globală. A fost nevoie să se construiască un mecanism pentru realizarea stabilității strategice.

Au fost depuse eforturi cu privire la măsurile de control al armelor, pentru a preveni un conflict neintenționat și a construi un dialog. Acest lucru, a spus Biden, a fost cu atât mai important având în vedere apariția unor arme noi, periculoase și sofisticate.

Biden dă asigurări că va răspunde oricărei agresiuni

Președintele Biden a explicat de ce consideră că este important să se întâlnească personal cu președintele rus Vladimir Putin.

„A fost important să ne întâlnim în persoană, astfel încât să nu existe nicio greșeală cu privire la ceea ce am vrut să comunic”, a spus Biden. „Statele Unite vor răspunde acțiunilor care afectează interesele sale vitale sau ale aliaților noștri”, a spus Biden.

După întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin, președintele american Joe Biden a declarat că cei doi lideri „împărtășesc o responsabilitate unică de a gestiona relația dintre cel două țări puternice și mândre, o relație care trebuie să fie stabilă și previzibilă”.

„Acolo unde avem diferențe, vreau ca președintele Putin să înțeleagă de ce spun ceea ce spun și de ce fac ceea ce fac și cum vom răspunde la diferite acțiuni care aduc atingere intereselor Americii. I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau oricine altcineva. Este pentru poporul american „, a spus Biden.

Președintele SUA a declarat că agenda sa include combaterea Covid-19, reconstruirea economiei SUA, restabilirea relațiilor din întreaga lume cu aliații și protejarea americanilor.

Securitatea cibernetică, un important subiect de pe agenda discuțiilor

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că el și președintele rus Vladimir Putin au petrecut o „mare perioadă de timp” discutând despre securitatea cibernetică în timpul întâlnirii lor bilaterale de la Geneva.

„Am vorbit despre propunerea conform căreia anumite infrastructuri critice ar trebui să fie în afara limitelor atacului, punct. Prin ciber sau orice alt mijloc”, a spus Biden în timpul remarcilor sale la o conferință de presă după întâlnirea sa cu Putin.

„Le-am dat o listă … 16 entități specifice, 16 definite ca infrastructură critică în cadrul politicii SUA, de la sectorul energetic la sistemele noastre de apă. Desigur, principiul este un lucru, trebuie să fie susținut de practică. Țări responsabile trebuie să ia măsuri împotriva criminalilor care desfășoară activități de ransomware pe teritoriul lor”, a spus Biden.

Tags:
Ultima oră
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze