Joe Biden nu renunță. Președintele SUA susține în continuare căsătoriile gay, în ciuda opoziției Vaticanului

Joe Biden nu renunță. Președintele SUA susține în continuare căsătoriile gay, în ciuda opoziției Vaticanului
Captură Video - CNN / Youtube

Joe Biden nu face pasul înapoi. Recunoscut drept un maresusținător al legalizării căsătoriilor homosexuale, președintele american a declarat că rămâne ferm pe poziție, deși Biserica Catolică s-a pronunțat ferm împotriva relațiilor gay.

Președintele democrat a declarat luni, prin intermediul secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, poziția sa față de căsătoriile gay. Deși Biden este catolic, nu are un răspuns personal la declarați Vaticanului, a precizat Psaki.

„El continuă să creadă în uniunile între persoane de același sex și să le susțină, așa cum știți, și are de mult timp poziția asta”, a declarat oficialul american.

Subiectul căsătoriilor gay, tranșat de Biserica Catolică

Luni, Vaticanul a reafirmat faptul că potrivit doctrineiBisericii Catolice, homosexualitatea este un păcat. Astfel, persoanele de același sex nu vor primi binecuvântarea căsătoriei, rezervată strict pentru „uniunea indisolubilă dintre bărbat și femeie”.

„Este biserica îndrituită să binecuvânteze uniunile dintre persoanele de acelaşi sex? Nu (..) În unele cercuri ecleziastice se difuzează în prezent proiecte de propuneri de binecuvântare a uniunilor între persoanele de acelaşi sex.

Din aceste motiv nu este licit să se acorde binecuvântare relaţiilor sau parteneriatelor, chiar şi stabile, care implică o practică sexuală în afara căsătoriei (altfel spus în afara uniunii indisolubile dintre un bărbat şi o femeie deschisă în sine perpetuării vieţii)”, a transmis Vaticanul printr-un document oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe