Joe Biden și Vladimir Putin au căzut de acord: Ambasadorii retrași vor reveni la post

Joe Biden și Vladimir Putin au căzut de acord: Ambasadorii retrași vor reveni la post
foto: Hepta.ro - Sputnik - Stringer / Hepta.ro - DPA Images

Întrevederea dintre Vladimir Putin și Joe Biden, de la Geneva, s-a încheiat, iar printre deciziile asumatede cei doi președinți, comunicate public, se numără revenirea la post a celor doi ambasadori retrași de SUA, respectiv Rusia, informează Agerpres.

În conferința de presă separată, susținut de Vladimir Putin după summit, a declarat că întâlnirea cu Biden s-a desfășurat fără tensiuni, iar dialogul a avut rol constructiv.

Tensiunile dintre Rusia și SUA au cunoscut apogeul în primăvară, când cei doi ambasadori au fost retrași fiecare, în țara de origine. De asemenea, statele partenere cu americanii, printre care și România, au urmat exemplul.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai precizat că Rusia și SUA auo responsabilitate comună faţă de stabilitatea nucleară şi vor purta discuţii asupra unor posibile modificări ale Noului Tratat Start, recent înnoit.

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden, foarte concisă

Și Joe Biden a organizat o conferință de presă, care a dat asigurări jurnaliștilor cătensiunile cu Rusia nu vor escalada.

Întâlnirea dintre Biden și Putin a durat mai puțin decât s-au așteptat analiștii poltici, în jur de trei ore și jumătate.

Așa cum presa internațională a anunțat înaintea evenimentului, cei doi lideri au abordatprobleme legate de stabilitatea nucleară, schimbările climatice, securitatea cibernetică, Ucraina și Orientul Mijlociu.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)