Joe Biden vrea ca alegătorii să îi judece nivelul de energie, nu vârsta: „Sunt sănătos”

Joe Biden vrea ca alegătorii să îi judece nivelul de energie, nu vârsta: „Sunt sănătos”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Javier Rojas

Președintele american Joe Biden a încercat să îi liniștească pe alegătorii democrați care au îndoieli în legătură o nouă candidatură a politicianului în vârstă de 79 de ani, spunând totodată într-un interviu că ar putea „să moară brusc mâine”, transmite Reuters.

Joe Biden vrea ca alegătorii democrați să îi judece nivelul de energie, nu vârsta

Joe Biden, deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, ar avea 86 de ani când s-ar încheia al doilea mandat prezidențial. El a spus în mai multe rânduri că va candida la alegerile din 2024, cu toate că mulți democrați se întreabă dacă nu cumva partidul ar trebui să susțină un candidat mai tânăr.

Un sondaj New York Times/Sienna College din iulie a arătat că doar 26% dintre alegătorii democrați susțin re-nominalizarea lui Joe Biden pentru 2024, vârsta sa fiind principalul motiv invocat de cei care se opun.

În septembrie, Joe Biden a căutat-o în public pe Jackie Walorski – o membră a Congresului SUA care murise într-un accident rutier în luna precedentă – lăsând impresia că a uitat că femeia a decedat.

„Sunt sănătos. Totul, totul în legătură cu mine din punct de vedere fizic încă funcționează bine, ca să știți, și mental de asemenea”, a declarat Joe Biden, care în noiembrie va împlini 80 de ani.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Românii cheltuie mai mulți bani pe alcool și ţigări decât pentru îngrijirea sănătății. Care sunt principalele priorități
00:02 - La achiziția transportoarelor blindate Piranha 3, Ciucă a cerut neflotabile. Unul dintre ele s-a scufundat în Dunăre în timpul celui mare exercițiu NATO din România / Achiziția de Piranha 5, de un miliard de euro, suspectă de corupție
00:00 - Chris Hemsworth recunoaște că „Thor 4” a fost „prostesc”, iar criticile lui Scorsese și Tarantino la adresa Marvel sunt „super deprimante”: „Cred că nu sunt fanii mei”
23:51 - Oana Roman, cădere nervoasă în trafic: „Relația mea cu șoferii din București este din ce în ce mai complicată”
23:46 - Steven Spielberg „s-a simțit neajutorat” când a văzut-o pe Drew Barrymore „că-și pierde copilăria” în timp ce filma pentru „E.T.”, dar: „Nu eram tatăl ei”
23:25 - Seidler (USR): Europa iese din criza energetică și inflaționistă, iar România e încă acolo și e ținută intenționat de Guvern. Sunt niște amatori, nu au nicio altă voință decât de a-l face pe Ciolacu președinte (VIDEO)
23:25 - Actorul Dorel Vișan trage un semnal de alarmă: „Cultura națională este la pământ! Sunt elevi care nu știu cine a fost Eminescu”
23:23 - Statele UE care refuză să găzduiască migranți ar putea fi nevoite să plătească până la 20.000 de euro pe cap de locuitor
23:16 - Un bărbat a folosit aceeași pereche de lentile de contact timp de 3 ani și și-a provocat astigmatism permanent
22:55 - Malurile Lacului Herăstrău vor fi reabilitate după aproape 6 decenii. Când vor începe lucrările