John Kerry cere relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene

John Kerry cere relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene
Foto: stiripesurse.ro

Secretarul de stat american John Kerry insistă asupra relansării procesului de pace israeliano-palestinian blocat din luna aprilie, despre care susține că este soluția în lupta cu extremismul islamic, transmite AFP.

”Este imperativ să găsim o cale de revenire la negocierile de pace care sunt în cele din urmă, așa cum toată lumea știe, singura cale de a avansa”, a declarat John Kerry, după revenirea dintr-un turneu în Europa și Egipt.

În cadrul turneului Kerry a participat la Cairo la o conferință internațională privind reconstrucția Gaza, unde le-a cerut Israelului și palestinienilor să reînceapă negocierile și să facă ”alegeri dificile, alegeri reale”.

”În cadrul discuțiilor noastre cu privire la coaliția împotriva SI, adevărul este că nu a existat un singur lider în regiune care să nu exprime necesitatea de a obține pacea între Israel și palestinieni”, a declarat John Kerry

El a atras atenția asupra legăturii dintre conflictul israeliano-palestinian nerezolvat și războiul împotriva extremismului islamist armat și împotriva grupării Statul Islamic în Irak și Siria.

”Oamenii trebuie să înțeleagă legătura. Acest lucru are ceva de-a face cu umilința, negarea și lipsa demnității” populațiilor din țările arabe, a mai explicat șeful diplomației americane.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)