Alertă de securitate în Statele Unite ca urmare a lansării filmului „Joker”: Autoritățile se tem de un atac pe măsura celui din 2012 de la lansarea unui film cu Batman

Alertă de securitate în Statele Unite ca urmare a lansării filmului Joker: Autoritățile se tem de un atac pe măsura celui din 2012 de la lansarea unui film cu Batman

Forțele de ordine din marile orașe americane au fost în alertă joi cu ocazia lansării în cinemotografe a filmului „Joker”. Având în vedere că personajul este asociat în seria companiei DC Comics cu Batman, acestea se tem că ar putea avea loc un atac similar cu cel din 2012 când a fost lansat „The Dark Knight Rises”.

Atunci la un cinematograf din suburbia Aurora a orașului Denver un tânăr a omorât 12 persoane și a rănit alte 70 după ce a intrat costumat în imobil. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viață.

Comunicate ale poliţiei din New York, Los Angeles şi Chicago au arătat că, deşi nu există ameninţări precise, au fost desfăşurate forţe suplimentare sau au fost monitorizate îndeaproape cinematografele în care rula Joker.

Agenţi de poliţie cu căşti şi puşti de asalt şi echipaje cu câini au făcut de gardă joi seara în jurul clădirii unde a fost lansat Joker în cadrul Festivalului de Film de la New York. Bagajele spectatorilor au fost percheziţionate.

Site-ul de internet Deadline de la Hollywood a citat un oficial din forţele de ordine newyorkeze, a cărui identitate nu este dezvăluită, care a susţinut că în unele cinematografe au fost prezenţi şi agenţi de poliţie în civil.

În două lanţuri de cinematografe, AMC şi Landmark, spectatorilor nu li s-a permis accesul cu măşti sau costume, iar grupul de cinematografe Drafthouse a avertizat părinţii să nu vină cu copii.

În ciuda controverselor, analiştii se aşteaptă ca Joker să genereze în primul weekend de difuzare încasări de peste 80 de milioane de dolari în America de Nord.