Jose Manuel Barroso: Admiterea României și Bulgariei în UE a fost decizia corectă, desigur nu a fost perfect

Jose Manuel Barroso: Admiterea României și Bulgariei în UE a fost decizia corectă, desigur nu a fost perfect

Problemele privind integrarea europeană nu sunt generate de România şi Bulgaria, declară preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precizând, în altă ordine de idei, că Rusia ar fi putut încerca să îşi extindă sfera de influenţă asupra Bulgariei şi ţărilor baltice dacă nu erau membre UE, informează Mediafax.

Întrebat, în ultima conferinţă de presă a mandatului de preşedinte al CE, dacă admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană a fost suficient de credibilă, Barroso a afirmat, potrivit agenției Focus: „Imaginaţi-vă o secundă că aceste ţări nu ar fi devenit membre UE. În acest caz, probabil nu am mai discuta despre criza din Ucraina. Probabil am discuta despre Bulgaria sau despre ţările baltice. Admiterea acestor ţări a fost decizia corectă. Desigur, nu a fost perfect. Dar să vă spun sincer – problemele pe care le-am avut în toţi aceşti ani cu integrarea europeană oare au fost din cauza Bulgariei şi României? Bineînţeles că nu”.

Există vechi state membre UE care fac procesul decizional mult mai dificil decât ţările admise de curând, a explicat preşedintele în funcţie al Comisiei Europene.