Jumătate dintre ruși sunt de acord ca în şcoli să fie introduse materiale de propagandă despre invazia Rusiei în Ucraina

Jumătate dintre ruși sunt de acord ca în şcoli să fie introduse materiale de propagandă despre invazia Rusiei în Ucraina
Foto: Pixabay

Centrul Rus de Studiere a Opiniei Publice a realizat un sondaj prin care se observă  că 51% dintre cetăţenii Rusiei  doresc ca în şcoli să fie introduse materiale de propagandă despre războiul din Ucraina, conform Ukrainska Pravda.

Materiale de propagandă despre războiul din Ucraina în școli

Jumătate din cetățenii din Rusia au răspuns pozitiv la un sondaj care are în vedere distribuirea de materiale de propagandă în școli, în ceea ce privește invazia Rusiei în Ucraina, sau așa-zisa „operațiunea militară specială”.

Conform datelor înregistrate în sondaj,  67% dintre cetățenii Rusiei care au parcurs chestionarul sunt convinşi că școala rusească ar trebui să aibă în vedere  „educația patriotică a tineretului”.

În plus, în sondaj se mai arată că 37% dintre cei chestionați nu sunt de acord faţă de introducerea în școli a unor astfel de materiale. Totodată, 5% au avut un răspuns neutru la acest subiect.

Luna trecută,  au apărut date despre faptul că elevilor din școlile din Rusia li se explică „beneficiile sancțiunilor” impuse Rusiei de Occident, conform Rador.

„Rușii duc un război împotriva copiilor noștri”

Olena Zelenska a acuzat Rusia că poartă un „război împotriva copiilor”, după ce trupele ruse au bombardat o școală și un internat din orașul Novhorod-Siversky. În urma incidentului, aproximativ 3 persoane și-au pierdut viața și alte 12 sunt grav rănite.

„În această seară, armata rusă a tras cu rachete dintr-un avion într-o școală și un internat din orașul Novhorod-Siversky, regiunea Cernihiv. Salvatorii lucrează în prezent acolo, dar știm deja despre trei morți și 12 răniți”, a spus Zelenska, preluat de antena3.ro.

„Atentatul a fost intenționat. Rușii, care pretind că atacă doar instalațiile militare, duc un război împotriva copiilor noștri. De fapt, ei poartă război împotriva viitorului nostru”, a adăugat aceasta.

De asemenea, la sfârșitul lunii martie președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că Rusia cheltuiește zeci de miliarde de dolari pe minciuni și propagandă, dar nu a ținut cont că rezultatul nu este garantat.

„Știți foarte bine ce puternic sistem de propagandă de stat a construit Rusia. (…) Probabil că nimeni în lume nu a cheltuit vreodată atât de mult pe minciuni.Rușii nu au ținut cont de un singur lucru. Acolo unde calea minciunii trebuie să fie pavată cu bani, rezultatul nu este garantat”, a remarcat liderul Kievului.

Urmăriți B1TV.ro și pe