Jurnalista care a protestat în direct la postul rusesc împotriva războiului, de azi, în arest la domiciliu

Jurnalista care a protestat în direct la postul rusesc împotriva războiului, de azi, în arest la domiciliu
foto: Marina Ovsyannikova / Facebook

Marina Ovsiannikova, cunoscuta jurnalistă care, în luna martie, a protestat în direct la postul TV rusesc „Pervîi Kanal” împotriva războiului provocat de Rusia în Ucraina, a fost plasată astăzi, 11 august, în arest la domiciliu.

Autoritățile de la Kremlin o acuză de răspândirea de „știri false” despre forțele armate ruse.

Decizia a fost luată de Tribunalul Basmanny din Moscova, precizează Meduza.

Dmitrii Zakhvatov, avocatul femeii, a avertizat anterior că „nu există nicio speranță că nu va fi aplicat arestul la domiciliu”.

Ieri dimineață, mai mulți ofițeri ai Comitetului de Investigații al Rusiei au efectuat descinderi la domiciliul jurnalistei.

Pe numele jurnalistei a fost deschis încă un dosar penal! Își va petrece noaptea în centrul de detenție temporară

Pe 17 iulie, Marina Ovsiannikova a fost arestată de ofițerii de poliție în apropierea casei sale dar, peste câteva ore, a fost eliberată. Ovsiannikova a afișat o pancartă pe care scria: „Putin este un criminal. Soldații săi sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii trebuie să mai moară pentru ca tu să te oprești?”.

Pe 14 martie, Marina Ovsiannikova a apărut în direct, chiar în timp ce colega sa, Ekaterina Andreeva, prezenta știrile în cadrul emisiunii „Vremea” cu o pancartă pe care scria un mesaj împotriva războiului din Ucraina. Imediat a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble.

După ce a fost concediată de la postul rus „Pervîi Kanal”, Ovsiannikova a devenit corespondent independent pentru ziarul german „Die Welt”, pe care l-a părăsit la începutul lunii iulie.

S-a întors în Rusia întrucât autoritățile îi interzic sa emigreze alături de familie

Ovsiannikova acuză presiuni din partea autorităților și la nivelul familiei sale: soțul său a fost nevoit să o părăsească luând cu el unul dintre cei doi copii ai jurnalistei.

Recent, aceasta s-a întors în Rusia pentru a nu sta departa de copii săi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică