Kim Jong-un avertizează: Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru confruntare cu SUA

Kim Jong-un avertizează: Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru confruntare cu SUA
Foto: Hepta

Kim Jong-un a declarat că țara pe care o conduce trebuie să fie pregătită pentru dialog, dar și pentru o confruntare cu SUA, cât timp Joe Biden ocupă funcția de președinte. Declarațiile au fost făcute de către liderul suprem în cadrul unei ședințe plenare a Comitetului central al partidului, potrivit Agerpres.

Regimul de la Phenian se poziționează ferm împotriva lui Joe Biden, care conduce o „politică ostilă”, potrivit lui Kim Jong-un. De partea cealaltă, liderul de la Washington ia în calcul să se întâlnească în curând cu nord-coreeanul, după ce a trecut deja peste un prim „hop”, întrevederea cu Vladimir Putin.

Angajamentele lui Joe Biden în relația cu Kim Jong-un

În ultimele luni, Joe Biden a criticat vehement politica predecesorului său, Donald Trump, în relațiacu Coreea de Nord. Fostul președinte s-a întâlnit cu Kim Jong-un de două ori, în Singapore și Hanoi, dar fără rezultate concrete, cred democrații.

În acest context, Biden promite o poziție mai fermă din partea SUA.De asemenea, oficialul american a declarat că nu se gândește la dificultatea de a-l convinge pe Kim Jong-un să renunțe la arsenalul său nuclear, după întâlnirea cu omologul din Coreea de Sud, Moon Jae-in.

„Nu îi voi oferi o recunoaştere internaţională (…)Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil”, a transmis Biden, după ce a anunțat că a numit un diplomat cu experiență la Phenian, pe Sung Kim.

Negocierile dintre SUA şi Coreea de Nord s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, care a avut loc la Hanoi în 2019. Joe Biden are în vedere și o întâlnire cu Xi Jinping, președintele Chinei.