Klaus Iohannis: România condamnă cu fermitate recunoașterea „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Lugansk. Decizia iresponsabilă a Rusiei trebuie sancționată ferm, imediat și fără echivoc

Klaus Iohannis: România condamnă cu fermitate recunoașterea „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Lugansk. Decizia iresponsabilă a Rusiei trebuie sancționată ferm, imediat și fără echivoc
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei, a declarat președintele Klaus Iohannis, luni, în replică la decretele semnate de omologul său rus, Vladimir Putin.

Klaus Iohannis, despre decizia Rusiei: „Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”

„România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a «independenței» autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei. Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. De asemenea, prin această decizie, Rusia încalcă obligațiile care îi revin în calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk, care devin astfel golite de conținut. Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, amenință, prin acțiunile sale, pacea și securitatea globale garantate de însuși Consiliul de Securitate ONU, încălcând deliberat principiile de drept internațional prevăzute de Carta ONU și de Actul final de la Helsinki”, a spus șeful statului român.

Președintele României a explicat că decizia „lipsită de responsabilitate” a Rusiei trebuie sancționată „ferm, imediat și fără echivoc”.

„Comunitatea internațională trebuie să sancționeze ferm, imediat și fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei. România reafirmă și în acest context susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și va acționa în coordonare cu partenerii și aliații săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite”, a mai spus Klaus Iohannis, citat într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe