Klaus Iohannis: „România va primi atâția refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucrainiancă și niciun ucrainian care caută refugiu la noi” (VIDEO)

Klaus Iohannis: România va primi atâția refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucrainiancă și niciun ucrainian care caută refugiu la noi (VIDEO)
Klaus Iohannis, discuție cu Recep Erdogan despre situația de securitate din regiune. Sursa:

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara în timpul vizitei de la Chișinău că România va primi toți cetățenii ucrainieni care fug de ororile războiului și caută refugiu pe teritoriu românesc:

„România va primi atâția refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucrainiancă și niciun ucrainian care caută refugiu la noi. Cei care caută refugiu în Moldova și aici capacitatea este depășită vor fi toți primiți în România.

Nu intenționăm să aducem în discuție un număr sau o cotă. Este vorba despre valori în care credem, refugiații trebuie ajutați. Câți vin atâția vor fi primiți și vor primi asistența care li se cuvine. Este minim minimorum cât putem să facem pentru ucrainieni în această perioadă extrem de dificilă.

În ceea ce privește aspectele practice, sunt nenumărate. Am deschis hub-ul de la Suceava. Dacă va fi nevoie vom deschide mai multe și oricâte tabere vor fi necesare.

Nu încurajez pe nimeni din Ucraina să își părăsească casa și să vină încoace dar toți cei care se simt amenințați și vor să vină la noi vor fi primiți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar