Kremlin: Rușii cu datorii de peste 500.000 de ruble (7.600 de dolari) își pot declara falimentul

Kremlin: Rușii cu datorii de peste 500.000 de ruble (7.600 de dolari) își pot declara falimentul
Foto: praguepost.com

Începând de joi, milioane de ruși îndatorați au dreptul să-și declare falimentul. Aceasta este o premieră pentru Rusia, autoritățile încercând să reducă povara fianciară suportată de populație, în contectul crizei economice cu care se confruntă Rusia în acest moment.

Astfel, cei care au datorii de peste 500.000 de ruble (7.600 de dolari), și întârzieri de plată de peste trei luni, pot să facă cerere de intrare în faliment, potrivit EVZ.

Totodată, pot fi impuse penalizări datornicilor care nu se declară în faliment, dacă aceștia nu își pot plăti datoriile.

Noua lege are rolul să creeze un cadru de reglementări prin care persoanele fizice să își poată restructura împrumuturile, iar cei care au datori sub 500.00 de ruble pot fi puși și ei sub protecția legii falimentului, dacă pot dovedi că nu își pot plăti restanțele.

 Legea se aplică tuturor tipurilor de împrumuturi. Potrivit lui Vasili Pozdișev, viceguvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, legea dă mai multe drepturi celor îndatorați.

Pozdișev a mai spus că 500.000 de oameni ar putea face cerea de intrare în faliment, în timp ce alte estimări sunt chiar mai ridicate.