Kremlin: Vladimir Putin nu şi-a modificat programul la G20 din cauza disensiunilor cu Occcidentul

Kremlin: Vladimir Putin nu şi-a modificat programul la G20 din cauza disensiunilor cu Occcidentul
Foto: eng.kremlin.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va părăsi mai devreme summitul G20, dar abia „după ce va termina activităţile din agendă”, a anunţat Kremlinul, asigurând că programul liderului rus nu a fost modificat din cauza tensiunilor cu liderii occidentali.

„Summitul G20 se încheie duminică. Vladimir Putin va trebui să plece, dar abia după ce va termina activităţile din agendă”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse.

Peskov a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali.

„Aceste speculaţii sunt nişte absurdităţi. Tema sancţiunilor împotriva Rusiei a fost abordată pe larg la toate întrevederile bilaterale, dar nu a făcut nimeni presiuni”, a subliniat Peskov.

Surse ruse au anunţat sâmbătă că Vladimir Putin a decis să plece mai devreme decât era programat de la summitul G20 desfăşurat în oraşul australian Brisbane.

Summitul G20 se desfăşoară sâmbătă şi duminică în oraşul australian Brisbane.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reproşându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni.

Tags: