Kremlinul, primele declarații despre desfășurarea de noi soldați americani în România și în restul țărilor NATO din Est. „O măsură distructivă”

Kremlinul, primele declarații despre desfășurarea de noi soldați americani în România și în restul țărilor NATO din Est. „O măsură distructivă”
Reactia comunității internaționale la discursul prin care Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste din Ucraina Foto: Hepta.ro / Sputnik / Grigory Sysoev

Moscova a condamnat prompt mișcarea americanilor care trimit 3.000 de trupe în Europa de Est, în contextul acumulării armatei ruse în apropierea Ucrainei, conform France 24.

Alexandr Grușko, ministrul adjunct de Externe din Rusia, a declarat că decizia luată de Statele Unite este „nejustificată, distructivă, crește tensiunile militare și reduce marja pentru decizii politice”.

La scurt timp după anunțul Pentagonului, președintele rus Vladimir Putin a criticat alianța occidentală pentru că a refuzat să abordeze preocupările de securitate ale Moscovei.

Președintele american Joe Biden a aprobat desfășurarea a aproape 3.000 de soldați americani în Europa de Est în zilele următoare, pe fondul conflictului cu Rusia din cauza Ucrainei, ceea ce Pentagonul a declarat miercuri că este un semnal al pregătirii SUA de a apăra aliații NATO.

Macron, discuții bilaterale cu Biden pe tema tensiunilor din Estul NATO

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că va vorbi miercuri seara cu omologul său american Joe Biden despre tensiunile dintre Rusia și NATO.

El a exprimat, de asemenea, posibilitatea unei călătorii în Rusia, adăugând că planurile sale vor depinde de progresele înregistrate în viitoarele discuții telefonice cu liderii mondiali.

„Nu exclud nimic”, a spus Macron reporterilor într-o vizită la Tourcoing, în nordul Franței, referindu-se la posibilitatea unei călătorii în Rusia pentru a căuta o soluție diplomatică la criză.

Vladimir Putin acuză SUA de lipsă de fair-play

Continuă războiul declarațiilor dintre Rusia și SUA. În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Putin a acuzat americanii că și-au încălcat promisiunile față de Moscova.

„Nu am primit un răspuns adecvat la cele trei cereri majore pe care le avem: prevenirea extinderii NATO, neamplasarea sistemelor ofensive în apropierea graniţelor ruseşti şi revenirea la infrastructura militară a NATO pe care o avea în Europa în anul 1997.”, a declarat Putin.

„Să ne imaginăm că Ucraina este membră NATO și începe aceste operațiuni militare. Ar trebui să intrăm în război cu blocul NATO? S-a gândit cineva la asta? Se pare că nu.”, a continuat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)