Kremlinul neagă acuzațiile privind amestecul în campania electorală din SUA: Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale unei țări, în special în procesele electorale

Kremlinul neagă acuzațiile privind amestecul în campania electorală din SUA: Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale unei țări, în special în procesele electorale
Foto: kremlin.ru

Reprezentanții Kremlinului au transmis miercuri că nu au niciun amestec în campania electorală din Statele Unite. Precizarea vine după ce președintele Barack Obama a declarat că nu exclude posibilitatea ca Moscova să încerce să influențeze alegerile prezidențiale din SUA în favoarea republicanului Donald Trump, informează Reuters.

”Președintele Putin a declarat în mai multe rânduri că Rusia nu s-a amestecat niciodată și nu se amestecă în afacerile interne ale unei țări, în special în procesele electorale ale altor țări. (…)Dacă vrem să vorbim despre suspiciuni la adresa unei alte țări, ar trebui măcar să fim concreți și exacți. Să enunți ipoteze denunță lipsa unei abordări constructive”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Reprezentantul președinției ruse a mai subliniat că Moscova este ”foarte atentă să evite orice acțiune, orice cuvânt care ar putea fi considerate un amestec direct sau indirect în campania electorală”.

Dezmințirea din partea Kremlinului vine după ce președintele Barack Obama a declarat la NBC News că este ”posibil” ca Rusia să încerce să influențeze scrutinul prezidențial din SUA.

Întrebat dacă Moscova s-ar putea afla în spatele scurgerii de informații referitoare la corespondența electronică a responsabililor Partidului Democrat, liderul de la Casa Albă a răspuns: ”Totul este posibil”.

E-mail-urile, publicate recent de Wikileaks, au scos la iveală neîncrederea democraților față de Bernie Sanders, adversarul lui Hillary Clinton în cursa pentru desemnarea candidatului democrat la Casa Albă.