Lanțul de magazine GAP închide toate punctele sale de vânzare din Europa

Lanțul de magazine GAP închide toate punctele sale de vânzare din Europa
Foto: Pixabay

Lanțul american de îmbrăcăminte GAP a anunțat, marți, închiderea tuturor magazinelor sale de pe continentul european. Aproape 120 de puncte de vânzare vor coborî cortina până în iulie 2021.

Angajații, răspândiți în Franța, Italia și Regatul Unit, au fost informați despre închideri printr-o conferință telefonică ieri la ora 15:30. Mark Breitbard, președintele mărcii Gap, din septembrie, și Debbie Edwards, vicepreședinte, responsabil cu managementul general din Europa, le-au spus vestea proastă.

O întâlnire de informații financiare, menită să „actualizeze elementele strategiei și planului de creare a valorii” și să ofere detaliile acestor retrageri este programată pentru joi, 22 octombrie, scrie bfmtv.com.

În Franța, Gap are aproape 500 de angajați și are 21 de magazine. Brandul american se afla într-o stare proastă de ceva timp și implementase o politică de reducere a costurilor de la începutul anului. În 2019, a închis și 8 puncte de vânzare în Franța, inclusiv magazinul emblematic de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris .

Marca de îmbrăcăminte, fondată de Doris și Don Fischer la San Francisco în 1969, nu a reușit să facă față concurenței din ce în ce mai puternice. Pandemia și măsurile impuse au accelerat căderea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari