Liderul opoziției sârbe, aflat în greva foamei, a pus capăt protestului

Liderul opoziției sârbe, aflat în greva foamei, a pus capăt protestului
Liderul partidului de opoziție din Serbia, Tomislav Nikolici, care s-a aflat în greva foamei de nouă zile, a renunțat la protest, după ce încercase să obțină din partea autorităților un angajament privind...

Liderul partidului de opoziție din Serbia, Tomislav Nikolici, care s-a aflat în greva foamei de nouă zile, a renunțat la protest, după ce încercase să obțină din partea autorităților un angajament privind convocarea de alegeri anticipate, informează AFP.

Tomislav Nikolici a ieșit duminică din spital, unde fusese internat cu o săptămână în urmă, după care a asistat la slujba de Paște și a mâncat un ou, punând astfel capăt grevei.

Liderul principalului partid de opoziție a refuzat să consume lichide și hrană încă de sâmbătă dimineață, 18 aprilie. Acesta a fost evacuat din Parlament pe o targă, dar conștient încă.

Președintele sârb Boris Tadici a avut o întrevedere cu liderul partidului de opoziție pentru a-l convinge să își întrerupă protestul, însă Nikolici, 59 de ani, a anunțat că își va continua protestul până la convocarea alegerilor legislative anticipate.

Partidul sârb al Progresului (dreapta naţionalistă) vrea ca alegerile să fie susţinute înainte de sfârşitul anului 2011, în decembrie, însă acestea sunt prevăzute pentru mai 2012.

Partidul democratic condus de Boris Tadici doreşte ca alegerile să fie convocate după obţinerea de către Serbia a statutului de candidat la Uniunea Europeană.