Londra a început vaccinarea obligatorie împotriva poliomelitei pentru toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 9 ani. Virusul a fost găsit în apele reziduale

Londra a început vaccinarea obligatorie împotriva poliomelitei pentru toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 9 ani. Virusul a fost găsit în apele reziduale
Sursa Foto: Flickr.com

Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale, potrivit BBC.

În cadrul campaniei urgente de imunizare, aproape un milion de copii vor primi vaccinul, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.

Toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 9 ani din Londra vor fi vaccinaţi

Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie, după ce întreaga Europă a fost declarată liberă de poliomielită în 2003.

În decursul lunii septembrie, medicii de familie urmează să ia legătura cu părinții și cu îngrijitorii.

„Toți copiii cu vârste cuprinse între unu și nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic – fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină”, a spus Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA.

Aceasta a transmis că riscul pentru majoritatea populaţiei care este vaccinată rămâne „scăzut”, dar a spus că este „vital” ca părinţii să se asigure că copiii lor sunt complet vaccinaţi.

De asemenea, unele părți ale lumii încă nu au scăpat de poliomelită.Acest lucru devine o problemă dacă continuă să se răspândească, deoarece forma sigură a virusului utilizat în vaccin poate suferi mutaţii şi evolua până când poate duce din nou la paralizie.

Copiilor li se va oferi vaccinul inactivat – care conţine un virus „mort” şi nu prezintă niciun risc de răspândire. Aceasta este forma de vaccin antipoliomielitic pe care Marea Britanie o foloseşte din 2004.

Urmăriți B1TV.ro și pe