Londra: Prima întâlnire a grupului de contact privind viitorul Libiei are loc marţi

Londra: Prima întâlnire a grupului de contact privind viitorul Libiei are loc marţi
Aproximativ 40 de ţări se vor întâlni, marţi, la Londra pentru a discuta problemele tranziţiei post-Gaddafi, informează site-ul Herald Sun.Marea Britanie, Franţa, Statele Unite ale Americii şi mai multe state...

Aproximativ 40 de ţări se vor întâlni, marţi, la Londra pentru a discuta problemele tranziţiei post-Gaddafi, informează site-ul Herald Sun.

Marea Britanie, Franţa, Statele Unite ale Americii şi mai multe state europene vor fi prezente la întrunire alături de ţări arabe, precum Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Liban şi Tunisia.

„Regimul actual şi-a pierdut orice raţiune. Aşadar Gaddafi şi toţi cei care-l urmează trebuie să plece imediat. Rugăm toţi libieni, care cred că Gaddafi a transformat Libia într-un dezastru, să ia iniţiativă şi să organizeze un proces de tranziţie”, arată un comunicat al preşedinţilor Franţei şi Marii Britanii.

Conferinţa începe cu ora 14:00 şi se va termina la ora 17:00.

Prim ministrul britanic, David Cameron a declarat că numai de cetăţenii libieni depinde dacă ţara africană va fi una mai bună sau nu, dar „acum au mai multe şanse de a avea o ţară normală datorită sprijinului nostru. Dacă noi nu am fi intervenit, viitorul lor era deja decis”.

Potrivit sursei precizate, guvernul londonez nu a putut confirma dacă la întrunirea de marţi vor fi prezenţi membri ai Consiliului Naţional de Tranziţie, organismul reprezentativ al revoluţionarilor libieni.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)