Lovitură în relația Donald Trump – Vladimir Putin: Congresul american a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei retragerea trupelor pe care le are în Transnistria

Lovitură în relația Donald Trump - Vladimir Putin: Congresul american a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei retragerea trupelor pe care le are în Transnistria

Relația dintre Rusia și Statele Unite părea să se îndrepte spre o mare prietenie după venirea lui Donald Trump ca președinte. Această schimbare a relațiilor bilaterale era așteptată mai ales ca urmare a repetatelor întâlniri pe care oficiali din echipa lui Donald Trump le-a avut cu oficiali ruși și a informațiile, încă cercetate, că Rusia s-a implicat pentru a ajuta la câștigarea alegerilor de către Trump prin atacuri informatice și manipulare și răspândire de știri false.

Dar situația nu merge chiar așa precum se estima. Mai întâi Donald Trump a dat o lovitură Rusiei prin efectuarea unui bombardament împotriva unei baze a armatei siriene, aliată Rusiei, iar acum o nouă lovitură vine din partea Congresului american.

În Congres, s-a votat un proiect de lege care conține o cerere repetată adresată Rusiei pentru a retrage trupele militare pe care le are staționate în Republica Moldova în regiunea transnistreană.

În urma aprobării proiectului de lege a fost propusă crearea fondului de contracarare a influenţei ruse, de care ar putea beneficia şi Republica Moldova.

Proiectul de lege are drept scop iniţierea unui fond pentru diminuarea influenţei Rusiei, al cărei buget pentru perioada 2018-2019 va fi de 250 de milioane de dolari.

Congresul SUA îi solicită preşedintelui american Donald Trump să-i ceară Guvernului Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele militare de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei şi să înceteze subminarea guvernelor acestor state.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat