Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”

Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
Foto: Facebook @ Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, continuă seria de întâlniri din SUA, iar miercuri a avut întrevederi cu membri ai Congresului american pentru a discuta despre provocările actualului context regional, atât din perspectiva gestionării crizei umanitare pe care a generat-o agresiunea rusă împotriva Ucrainei, cât și în plan securitar.

„Ca parte a vizitei pe care o efectuez în SUA în această perioadă, am avut astăzi întrevederi cu membri ai Congresului SUA pentru a discuta provocările actualului context regional, atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât și în plan securitar”, a scris șeful MAI, miercuri, pe Facebook.

Consultările, a explicat el, au venit în continuarea discuțiilor purtate la București în luna martie cu ocazia vizitei efectuate de o delegație a Congresului SUA, delegație condusă de Stephen Lynch, președinte al Subcomisiei pentru Securitate Națională, Comitetul pentru Supraveghere și Reformă din Camera Reprezentanților.

„Întrevederile de astăzi au constituit o excelentă oportunitate pentru reiterarea importanței Parteneriatului strategic bilateral lansat la 11 iulie 1997, mai ales în actualul context internațional. Vizibilitatea și recunoașterea eforturilor României în gestionarea crizei umanitare și de securitate au fost evidențiate și cu acest prilej de către interlocutorii americani”, a adăugat Lucian Bode.

„Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”, spune Lucian Bode

Oficialul român a subliniat că unitatea și reziliența transatlantică rămân esențiale în gestionarea actualelor provocări globale.

„În cadrul discuțiilor avute am subliniat că unitatea și reziliența transatlantică rămân esențiale în gestionarea provocărilor globale actuale și am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”, a punctat ministrul.

Accederea României în Programul Visa Waiver s-a numărat de asemenea printre subiectele abordate.

„Nu în ultimul rând, am abordat subiectul accederii României în Programul Visa Waiver, obiectiv prioritar în relația cu SUA. În acest context am subliniat interesul României, ca Partener Strategic al SUA, de a fi parte la acest Program, precum și determinarea autorităților române de a aduce la îndeplinire acest obiectiv în coordonare strânsă cu partenerii americani. Discuțiile de la Congres au reliefat încă odată soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea și prosperitatea României”, a conchis Lucian Bode.

Urmăriți B1TV.ro și pe