Lukașenko anunță că se alătură lui Putin împotriva Ucrainei, alarmat de situația de la frontieră

Lukașenko anunță că se alătură lui Putin împotriva Ucrainei, alarmat de situația de la frontieră
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mikhail Metzel

Liderul belarus Alexandru Lukașenko a declarat că Belarus și Rusia vor desfășura o echipă militară comună ca răspuns la ceea ce el a numit o agravare a tensiunii la granițele de vest ale țării, a informat luni agenția de presă Belta.

Lukașenko a spus că cele două țări vor desfășura un grup militar regional și au început să reunească forțele în urmă cu două zile, se pare că după explozia de pe podul Rusiei spre Crimeea.

Forțele ruse au folosit Belarus ca punct de trecere pentru invazia lor din 24 februarie a Ucrainei, trimițând trupe și echipamente în nordul Ucrainei de la bazele din Belarus.

Liderul de la Minsk a acuzat Kievul că intenționează să lanseze un atac asupra Belarusului, o acuzație pe care ucrainenii au respins-o în mod repetat.

Președintele rus Vladimir Putin îl încurajează pe Lukașenko să intre în război

Putin îl asmute pe omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, să participe deschis la războiul împotriva Ucrainei, relatează Ukrinform.

Conform lui Vadym Skibitskyi, reprezentant al Direcției Serviciului de Informații: “Vedem măsuri care sunt luate de Federația Rusă pentru a forța conducerea Belarusului să se alăture unui război deschis. Întâlniri între Putin și Lukașenko, unde se discută această problemă, au loc constant, iar Putin încearcă să-l oblige pe Lukașenko să ia această decizie. Informațiile militare raportează că din 9 octombrie există 6 grupuri tactice de batalion concentrate în apropierea graniței sale. Acestea sunt batalioane mecanizate, precum și batalioane de trupe aeropurtate ale așa-numitului Comandament al Forțelor de Operații Speciale. Cât va dura această situație depinde de modul în care se dezvoltă evenimentele pe front și, în general, de modul în care se dezvoltă evenimentele în războiul Rusiei împotriva statului nostru.”

Urmăriți B1TV.ro și pe