MAE, atenționare de călătorie pentru cetățenii români care merg în Franța. Sunt anunțate greve ale însoțitorilor de zbor și perturbări ale programului

MAE, atenționare de călătorie pentru cetățenii români care merg în Franța. Sunt anunțate greve ale însoțitorilor de zbor și perturbări ale programului
Schimbări importante în Uniunea Europeană: Cetățenii americani nu vor mai putea intra în UE doar cu pașaportul. Foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în  Franța că, în ziua de 1 iulie 2022, este anunțată o grevă a angajaților grupului ADP (Aéroports de Paris), cu posibilitatea de a fi extinsă.

Astfel că, se vor produce perturbări semnificative ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor și anulări ale unor curse aeriene.

Atenţionare de călătorie pentru cetățenii români

Românii sunt sfătuiți să  verifice informațiile de pe site-urile companiilor aeriene alese și să se anticipeze sosirea la aeroport astfel: cel puțin trei ore pentru un zbor internațional și cel puțin două ore pentru un zbor intern sau european. Air France intenționează să își asigure toate zborurile pe distanțe lungi și 90% din celelalte curse.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ce recomandă Ministerul Afacerilor Externe

În plus, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de circumscripția consulară în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.org, http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe