Mai mulți experți americani, inclusiv foști consilieri din administrația Biden, au prezentat un plan pentru ieșirea Statelor Unite din pandemia de COVID-19. Casa Albă dezvăluise recent o versiune proprie

Mai mulți experți americani, inclusiv foști consilieri din administrația Biden, au prezentat un plan pentru ieșirea Statelor Unite din pandemia de COVID-19. Casa Albă dezvăluise recent o versiune proprie
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Morozov

Mai mulți experți sanitari de top din Statele Unite, inclusiv foști consilieri ai administrației Biden pe tema coronavirusului, au detaliat într-un nou raport când și cum poate SUA să iasă din faza pandemică a COVID-19 și să revină la „viața și rutina pre-pandemică”, transmite CNN.

În raportul respectiv, experții recomandă Statelor Unite să atingă o rată de vaccinare de cel puțin 85% până la finalul anului, să amelioreze calitatea aerului la interior, să extindă cercetarea pe tema formei îndelungate a COVID-19, să studieze boala într-un cadru mai larg alături de marile afecțiuni respiratorii, precum și să finanțeze răspunsul la criză și pregătirile pentru viitoarele amenințări de biosecuritate.

Cu doar câteva zile înainte, Casa Albă prezenta propriul său plan pentru ieșirea din pandemie.

Raportul se concentrează și el pe vaccinare și pe menținerea școlii cu prezență fizică, însă oferă detalii și în ceea ce privește calitatea aerului la interior sau amenințarea reprezentată de alte boli respiratorii.

Când ar urma să iasă SUA din pandemia de COVID-19, conform planului prezentat de experți

„Faza pandemică a Statelor Unite – cu măsuri restrictive de sănătate publică – se poate încheia atunci când media deceselor zilnice din cauza COVID-19 și altor boli respiratorii majore scade sub 0,5 la un milion de americani, sau 165 de decese pe zi la nivel național”, spun autorii raportului de 136 de pagini.

„În acel moment, Statele Unite poate trece la următorul normal, cu toate că diverse regiuni ar putea să facă tranziția mai devreme, în funcție de metrica locală Covid”, au mai scris ei, adăugând că „națiunea nu a ajuns încă la următorul normal”.

La ora actuală, SUA înregistrează în medie 1.426 de decese COVID-19 în fiecare zi, arată datele Universității Johns Hopkins. La nivel global, în ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 6.200 de falități – circa un sfert dintre ele în Statele Unite.

„Dacă vă uitați la raport, cred că e destul de clar că împărtășim multe politici și propuneri – așa că asta ne încurajează foarte mult”, a declarat Dr. Tom Inglesby, consilier de top din echipa Casei Albe pentru răspunsul anti-pandemic.

Urmăriți B1TV.ro și pe