Maia Sandu, după cutremurele din Turcia și Siria: „Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat” / Mesajul său pentru salvatorii trimiși de Republica Moldova (FOTO)

Maia Sandu, după cutremurele din Turcia și Siria: „Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat” / Mesajul său pentru salvatorii trimiși de Republica Moldova (FOTO)
Foto: Facebook / Maia Sandu

Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate de cutremurele din Turcia și Siria este de neimaginat, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care le-a transmis un mesaj și celor 55 de salvatori pe care i-a trimis țara sa în misiune pe teritoriul turc.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a scris președinta Republicii Moldova, luni seară, pe Facebook.

Maia Sandu, mesaj pentru cei 55 de salvatori trimiși în Turcia de Republica Moldova

Liderul de la Chișinău a precizat că Republica Moldova trimite 55 de salvatori în misiune în Turcia.

„Cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în această seară în misiune în Turcia pentru a pune umărul, alături de salvatorii din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate”, a declarat Maia Sandu.

„Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, căutând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă”, a adăugat ea.

Maia Sandu a transmis și un mesaj de condoleanțe pentru familiile îndoliate de cutremure.

„Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a mai spus președinta Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe