Manifestații în Germania, Italia și Franța, în semn de solidaritate cu imigranții în Europa și împotriva austerității din Grecia

Manifestații în Germania, Italia și Franța, în semn de solidaritate cu imigranții în Europa și împotriva austerității din Grecia

Mai multe mii de persoane au manifestat sâmbătă în Germania, Italia și Franța în semn de solidaritate cu imigranții în Europa și împotriva austerității din Grecia, relatează AFP, citată de Agerpres.

La Berlin, circa 3.700 de persoane potrivit poliției, 10.000 conform organizatorilor, s-au reunit sub deviza ”Să facem Europa altfel”, la apelul unor diverse organizații de stânga și îndeosebi la cel al partidelor germane de opoziție Die Linke et Die Grünen.

Coloana de manifestanți era dominată de sloganuri proimigrație în această zi de sâmbătă când este marcată Ziua Mondială a Refugiatului. ”Fără frontiere, fără națiune, încetați expulzarea” sau ”Spuneți puternic, spuneți clar, refugiații sunt bineveniți aici”, scandau protestatarii.

Unii dintre ei arborau drapele grecești sau pancarte prin care își exprimau sprijinul față de Atena, aflată în prezent într-o etapă critică a negocierilor cu creditorii săi europeni și asupra căreia planează amenințarea cu ieșirea din zona euro.

”Europa tehnocrată, rece și neoliberală, condusă de Germania, este insuportabilă”, scria pe pancarta unei manifestante.

În Italia, la Roma, circa o sută de manifestanți s-au strâns în fața Colosseumului în semn de sprijin față de refugiați, sub deviza ”Stop masacrului acum”, dar și pentru a-și exprima solidaritatea cu Grecia.

În Paris, sute de persoane au defilat în sprijinul imigranților și al poporului grec. În fruntea coloanei de manifestanți, unde puteau fi văzute drapele ale Partidului Stângii, Partidului Comunist francez, ale formațiunii Europe écologie Les Verts, dar și grecești, se aflau îndeosebi Jean-Luc Melenchon (Partidul Stângii) și Pierre Laurent (comunist).

Urmăriți B1TV.ro și pe