Marea Birtanie va primi câteva mii de refugiaţi sirieni în plus. David Cameron: Vom continua cu abordarea noastră de a-i prelua din tabere de refugiaţi (VIDEO)

Marea Birtanie va primi câteva mii de refugiaţi sirieni în plus. David Cameron: Vom continua cu abordarea noastră de a-i prelua din tabere de refugiaţi (VIDEO)
Foto: telegraph.co.uk

Premierul David Cameron a anunțat vineri că Marea Britanie va primi „mii” de refugiaţi sirieni în plus, informează BBC News Online.

„Astăzi pot anunţa că vom face mai mult, oferind găzduire câtorva mii de refugiaţi sirieni în plus”, a declarat șeful guvernului britanic, adăugând că aceștia vor veni din taberele ONU de la graniţele siriene şi nu dintre cei care se află deja în Europa.

„Vom continua cu abordarea noastră de a-i prelua din tabere de refugiaţi. Acest lucru le oferă o cale mai directă şi mai sigură spre Marea Britanie, decât să rişte călătorii periculoase care au costat multe vieţi”, explicat Cameron.

Premierul britanic a mai subliniat că Marea Britanie va acţiona „cu mintea şi cu inima”, promiţând că va găsi soluţii pe termen lung pentru această criză.

Anterior, David Cameron declarase că primirea mai multor refugiaţi nu este răspunsul simplu la această situaţie. Vineri, însă, acesta a afirmat că  Marea Britanie are „o responsabilitate morală” de a-i ajuta pe cei care au fugit din calea conflictului de patru ani din Siria.

Cameron: Marea Britanie va primi câteva mii de refugiați în plus
 

David Cameron announces UK to accept ‘thousands more’ Syrian r…David Cameron has said the UK will take in „thousands more” Syrian refugees from camps on Syria’s border.For more on the story: http://bit.ly/1KOs6aa

Posted by ITV News on 4 Septembrie 2015