Marea Britanie a oferit armatei ucrainene un program de pregătire militară la scară largă

Marea Britanie a oferit armatei ucrainene un program de pregătire militară la scară largă
Foto: Facebook/Volodimir Zelenski.

Premierul britanic Boris Johnson a propus lansarea unui program de instruire pe scară largă pentru armata ucraineană. Johnson a anunțat acest lucru la o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Premierul britanic a sugerat autorităților ucrainene să înceapă un program cu capacitatea de a antrena până la 10.000 de soldați ucraineni la fiecare 120 de zile.

Armata ucraineană, sprijinită de Marea Britanie

Oficialul a mai adăugat că vizita sa neanunțată la Kiev ar trebui să transmită poporului ucrainean un mesaj clar și simplu de sprijin pentru țara lor.

„Marea Britanie este alături de voi și noi vom fi alături de voi până când veți câștiga”, a spus Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a efectuat vineri o vizită-surpriză la Kiev, bifând astfel a doua sa călătorie în capitala ucraineană de la începutul războiului de agresiune pe care l-a declanșat Rusia.

În Ucraina au mers joi alți patru lideri de state NATO – președintele Klaus Iohannis și omologul său francez, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și Mario Draghi.

„Domnule Președinte, Volodimir, este plăcut să fiu din nou la Kiev”, a scris șeful guvernului de la Londra, vineri, pe Twitter.

Boris Johnson a revenit în capitala Ucrainei

A doua vizită a lui Boris Johnson în Ucraina s-a materializat în ziua în care Comisia Europeană a recomandat oficial acordarea statutului de țări candidate pentru aderarea la UE în cazul Ucrainei și Republicii Moldova – opinia Executivului comunitar trebuie ratificată de membrii Consiliului European, care se vor reuni în perioada 23-24 iunie.

Regatul Unit a susținut Ucraina încă de la începutul invaziei ruse, atât prin sancțiuni economice adresate Rusiei, cât și prin livrări semnificative de echipamente militare pentru armata ucraineană.

„Fiecare zi de întârziere sau de decizii amânate este o oportunitate pentru armata rusă să ucidă ucraineni sau să ne distrugă orașele. Există o corelație directă: cu cât primim mai multe arme puternice, cu atât mai repede ne putem elibera poporul, teritoriul”, declara președintele Ucrainei, joi, în conferința de presă pe care a susținut-o alături de Klaus Iohannis, Emmanuel Macron și Mario Draghi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)