Marea Britanie: Cadavru contaminat cu substanțe periculoase, abandonat pe stradă

Marea Britanie: Cadavru contaminat cu substanțe periculoase, abandonat pe stradă
Sursa Foto: Captură video/ Twitter

Alertă într-o suburbie din Marea Britanie. Un cadavru acoperit cu substanțe periculoase a fost găsit pe o stradă din orășelul Wigan.

Cadavrul a fost găsit joi seara, iar primele concluzii ale anchetei sunt alarmante. Poliția i-a alertat pe toți cei care au ajutat la manipularea cadavrului să se prezinte la spital pentru investigații medicale, scrie metro.co.uk.  
Identitatea persoanei decedate și numele substanței nu au fost încă confirmate de poliție, însă aleea pe care fost găsit cadavru a fost izolată, însă nu este exclusă contaminarea cu substanțe radioactive.

Poliția așteaptă confirmarea medicilor legiști pentru dezvăluirea identității persoanei decedate.
 „Nu știm despre ce fel de substanță este vorba. Se pare că are risc scăzut de contaminare, dar oricine a intrat în contact direct cu cadavrul ar trebui să solicite sfatul medicului dacă se simte rău”, a declarat detectivul Alan Clitherow, pentru itv.com.

Yulia și Serghei Skripal, otrăviți cu Novichok în Salisbury

Autoritățile din Marea Britanie s-au mai confruntat cu tentative de omor cu substanțe periculoase. În 2017, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa, Yulia, au ajuns la spital după otravirea cu Novichok. Londra a acuzat Moscova de acest eveniment, lucru negat de către partea rusă.
Un caz asemănător a fost uciderea lui Alexander Litvinenko cu un ceai radioactiv, în Londra. Pe patul de moarte, Alexander Litvinenko a spus că a fost otrăvit la ordinul lui Vladimir Putin.
Urmăriți B1TV.ro și pe