Marea Britanie îndeamnă la „dublarea sprijinului” pentru Ucraina: „Dacă Vladimir Putin va câștiga, va fi şi mai multă mizerie în Europa şi consecinţe teribile peste tot în lume”

Marea Britanie îndeamnă la „dublarea sprijinului” pentru Ucraina: „Dacă Vladimir Putin va câștiga, va fi şi mai multă mizerie în Europa şi consecinţe teribile peste tot în lume”
În imagine: Liz Truss, ministrul britanic de Externe. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Tayfun Salci

Liz Truss, ministrul britanic de Externe, urmează să lanseze miercuri, în cadrul unui discurs, un apel la „dublarea sprijinului” pentru Ucraina şi la pregătirea pentru un război „pe termen lung”. De asemenea, ea urmează să ceară sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, inclusiv blocarea definitivă a importurilor de petrol și gaze rusești.

Britanicii vor dublarea sprijinului pentru Ucraina

„Geopolitica a revenit. Să fim onești, arhitectura imaginată pentru a garanta pacea şi prosperitatea e un eşec cu Ucraina și avem nevoie de altă abordare.

Arme grele, tancuri, avioane. Trebuie să căutăm în stocurile noastre și să creştem producţia. Trebuie să facem asta!”, urmează să spună Liz Truss, potrivit AFP.

Totodată, aceasta va avertiza că „dacă Vladimir Putin va câștiga, va fi şi mai multă mizerie în Europa şi consecinţe teribile peste tot în lume”.

Pe lângă arme pentru Ucraina, Truss urmeză să ceară sancțiuni mai dure împotriva Rusiei: „Putin nu trebuie să găsească nicăieri resurse pentru a-și finanța războiul teribil. Aceasta înseamnă oprirea definitivă a importurilor de petrol şi gaze”.

Americanii au înființat în Germania un centru de control pentru ajutorul militar dat Ucrainei

Marți, un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat că Departamentul american al Apărării a înființat în Stuttgart, Germania, un centru de control pentru a coordona transporturile și pentru a „eficientiza livrarea” ajutorului militar pentru Ucraina.

Centrul va gestiona și rețeaua celor peste 40 de națiuni care s-au întâlnit în Germania, marți, și care oferă asistență Ucrainei.

Grupul se va reuni o dată pe lună, a anunțat deja secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)