Marea Britanie pregătește un card de identitate contracost pentru imigranții din UE

Marea Britanie pregătește un card de identitate contracost pentru imigranții din UE
Ministerul britanic de Interne a anunțat, luni, că se pregătește să oblige milioane de cetățeni europeni rezidenți în Marea Britanie să solicite un card de identitate, card pentru care va trebui să fie...

Ministerul britanic de Interne a anunțat, luni, că se pregătește să oblige milioane de cetățeni europeni rezidenți în Marea Britanie să solicite un card de identitate, card pentru care va trebui să fie achitată o taxă în valoare de 55 de lire sterline, echivalentul a 64 de euro.

Un secretar de stat pentru Migrare, Mark Harper, a declarat la începutul lunii că se examinează posibilitatea introducerii unui program în acest sens, care să vizeze românii, bulgarii, dar şi ceilalţi cetăţeni europeni care imigrează în Regat.

El a sugerat că orice cetăţean din Europa ce vine în Marea Britanie pentru o perioadă mai mare de trei luni ar putea să fie nevoit să solicite un card european de reşedinţă pentru a obţine acces la servicii publice, inclusiv la ajutoare sociale, arată The Guardian.

Harper a mai declarat că o înregistrare obligatorie ar permite autorităţilor britanice în domeniul migraţiei să verifice dacă persoanele respective au venit în Marea Britanie să studieze, să caute un loc de muncă sau dacă se pot întreţine singure.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)