Marea Britanie: Recruții Wagner, amenințați probabil cu execuția dacă se abat de la planul de asalt

Marea Britanie: Recruții Wagner, amenințați probabil cu execuția dacă se abat de la planul de asalt
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Victor Berzkin

Grupul militar rusesc Wagner continuă să joace un rol major în bătălia de uzură din jurul Bakhmut, în regiunea Donețk din estul Ucrainei, a spus Ministerul britanic al apărării, potrivit The Guardian.

Marea Britanie: Recruții Wagner sunt amenințați probabil cu execuția dacă se abat de la planul de asalt

În ultimele luni, grupul a dezvoltat tactici ofensive pentru a folosi numărul mare de condamnați slab instruiți pe care i-a recrutat, susține Ministerul britanic al apărării.

„Luptătorilor individuali li se eliberează probabil un telefon inteligent sau o tabletă care arată axa de înaintare desemnată individului și obiectivul de atac suprapus imaginilor comerciale prin satelit.

La nivel de pluton și mai sus, comandanții probabil rămân la adăpost și dau ordine prin radio, informați de fluxuri video de la vehicule aeriene mici fără echipaj (UAV-uri, sau drone).

Indivizilor și diviziilor li se ordonă să continue pe traseul pre-planificat, adesea cu sprijin de foc, dar mai rar alături de vehicule blindate. Operativii Wagner care se abat de la rutele lor de asalt fără autorizație sunt probabil amenințați cu executarea sumară.

Aceste tactici brutale sunt menite să conserve bunurile rare ale comandanților cu experiență și vehiculele blindate, în detrimentul condamnaților-recruți (…), pe care organizația îi evaluează drept sacrificabili”, se arată în evaluarea Londrei.

Urmăriți B1TV.ro și pe