Marea Britanie: Regina Elizabeta îi va primi pe Joe Biden şi pe alţi lideri mondiali la Buckingham Palace, înaintea unui summit G7 din iunie

Marea Britanie: Regina Elizabeta îi va primi pe Joe Biden şi pe alţi lideri mondiali la Buckingham Palace, înaintea unui summit G7 din iunie
sursa Foto: Instagram

Regina Elizabeta a Marii Britanii îi va primi pe Joe Biden şi pe alţi lideri mondiali la Buckingham Palace, înainte de summitului G7 programat între 11 și 13 iunie.

Primul ministru Narendra Modi este, de asemenea, așteptat să participe la evenimente dinaintea și în timpul summitului din regiunea de coastă a Cornwallului, după ce India a fost invitată invitată să se alăture Grupului celor Șapte din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia , Japonia și SUA de către premierul britanic Boris Johnson.

Potrivit publicației The Sunday Times, citată de business-standard.com, Oficiul pentru Externe, Comunitate și Dezvoltare (FCDO) dorește ca familia regală să aibă o prezență puternică, ca parte a unei ofensive farmecului pre-summit și post-Brexit al liderilor mondiali.

Există dorința din partea Biroului de Externe, Comunitate și Dezvoltare de a avea o prezență regală foarte puternică înainte de evenimentele G7, iar toți membrii seniori ai familiei regale vor face parte din ceea ce se întâmplă, a declarat ziarul citat de o sursă regală înaltă.

Regina, în vârstă de 94 de ani, care se află izolată la casa ei din castelul Windsor din sud-estul Angliei de anul trecut, va spera să se întoarcă la palatul ei din Londra și să obțină un calendar de activități la Palatul Buckingham după un an de evenimente reduse.

O întâlnire individuală între monarh și noul președinte american va fi prima ei angajare diplomatică semnificativă după ce se va întoarce la Londra.

La o așa-numită recepție cu putere redusă în iunie va participa fiul și moștenitorul ei, prințul Charles și soția Camilla, ducesa de Cornwall, precum și nepotul prințul William și soția Kate Middleton, ducele și ducesa de Cambridge, în cadrul planurilor de elaborare de oficialii regali și guvernamentali pentru a consolida relația specială dintre Marea Britanie și SUA.

Regina i-a trimis noului președinte american un mesaj privat înainte de învestirea sa din 20 ianuarie.

Potrivit asistenților regali citați de ziar, Charles i-a scris deja lui Biden să-l felicite pentru numirea sa și se spune că este încântat de o serie de ordine executive semnate de noul președinte care abordează schimbările climatice și mediul.

Regina Elisabeta şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi împotriva COVID-19

Regina Elisabeta şi prinţul consort Philip au fost vaccinați împotriva noului coronavirus, a declarat Palatul Buckingham.

Cuplul a primit primele doze de vaccin anti-COVID-19 în ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt, într-un anunț rar care comentează problemele de sănătate privată ale regalei .

Se înțelege că regina a decis că informațiile ar trebui făcute publice pentru a preveni inexactitățile și speculațiile suplimentare.

O sursă regală a confirmat că injecțiile au fost administrate de un medic de uz casnic regal la castelul Windsor.

Corespondentul regal al Sky News, Rhiannon Mills, a declarat că este o mișcare „incredibil de neobișnuită” a Palatului pentru a face știrile publice.

„De când am aflat că vaccinurile COVID-19 urmau să fie lansate în Marea Britanie, s-au speculat dacă și când regina și prințul Philip vor beneficia de el – până la urmă, din cauza vârstei lor și nu doar a pozițiilor lor, au fost în fruntea listei”, a spus ea.

„Palatul a spus în mod constant că aceasta a fost o chestiune privată pentru monarhul de 94 de ani și pentru consoarta sa de 99 de ani, foarte în concordanță cu modul în care ar avea de obicei de-a face cu orice legătură cu sănătatea lor”.