Marine Le Pen și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Franța. Confruntarea cu Emmanuel Macron, „o alegere între globalism și naționalism”

Marine Le Pen și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Franța. Confruntarea cu Emmanuel Macron, „o alegere între globalism și naționalism
Marine Le Pen

Marine Le Pen și-a anunțat oficial, candidatura pentru alegerile prezidențiale din Franța, care vor fi organizate în aprilie 2022. Cu acest prilej, ea a lansat un nou atac la adresa potențialului contracandidat, președintele în funcție, Emmanuel Macron.

Liderul conservator promite schimbări radicale în societatea franceză, dacă va reuși să ajungă președinte.

„Nu va exista niciun loc în Franța în care legea să nu se aplice. Vom eradica bandele și mafioții, inslamiști sau nu, cei care vor să impună reguli și moduri de viață care nu sunt ale noastre”, s-a angajat Marine Le Pen.

De asemenea, Le Pen atenționează electoratul cu privire la cele două decizii contrastante, pe care le va avea la dispoziție: naționalism – Marine Le Pen vs. globalism – Emmanuel Macron.

„Această alegere între el și mine este cu adevărat o alegere între globalism și naționalism”, a mai precizat Marine Le Pen.

Marine Le Pen vs. Emmanuel Macron, o posibilă nouă confruntare

Potrivit sondajelor din Franța, Emmanuel Macron și Marine Le Pen au cele mai mari șanse de a se confrunta din nou, în turul secund al alegerilor prezidențiale. În 2017, Macron s-a impus cu 66,1% din voturi.

În calculele pentru prezidențialele din Franța este luată în calcul și Anne Hidago, primarul socialist al Parisului, care și-a anunțat duminică depunerea candidaturii. Ea a promis că va construi o țară „mai corectă, mai puternică și mai sigură”.

Macron nu și-a anunțat depunerea candidaturii, dar consilierii săi spun că intenționează să o facă, în curând.

În cursul acestei veri, Marine Le Pen s-a aliat cu mai mulți lideri europeni conservatori, prin semnarea unui document prezentat drept „prima piatră de temelie” a noii alianțe ce vizează „reformarea Europei”.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului PNL (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)