Ce dezvăluie notițele lui Mark Zuckerberg, fotografiate de un reporter la audierile din Congresul american

Ce dezvăluie notițele lui Mark Zuckerberg, fotografiate de un reporter la audierile din Congresul american
Foto:news.vice.com

Un fotoreporter a reuşit să surprindă în imagini parte din notițele pe care le avea co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, la audierile din Senat, informează cnbc.com.

Potrivit notițelor fotografiate, Zuckerberg era pregătit să spună că nu demisionează, dar și să critice Apple, al cărei preşedinte a atacat de curând Facebook (în notițe erau scrise inclusiv comentarii cu privire la problemele de confidenţialitate anterioare ale Apple cu terţeaplicaţii).

Pe foi mai era scris că nu au fost compromise numerele de carduri de credit sau alte date bancare sau medicale, că Zuckerberg este de vină, dat fiind că este lider al Facebook, şi că nimeni nu a fost concediat în urma scandalului

De asemenea, potrivit notițelor, co-fondatorul Facebook trebuia să mai spună că reţeaua trebuie să fie liberă pentru a fi accesibilă tuturor şi că publicitatea este singura modalitate de a oferi acest serviciu unui număr mare de persoane. În plus, el trebuia să insiste asupra binelui pe care îl face compania în lume.

Zuckerberg trebuia să se mai refere la legea UE privind protecţia generală a datelor, care intră în vigoare în luna mai şi care va avea un efect semnificativ asupra modului în care funcţionează afacerile de internet operate în Europa.

Pe pagini mai erau sfaturi despre cum Zuckerberg trebuie să evite să spună că Facebook respectă deja legea, ceea ce nu se întâmplă, și dacă Facebook va extinde protecţia GDPR către utilizatorii din întreaga lume.

Zuckerberg a fost audiat de Congresul american în două zile consecutive, în scandalul privind preluarea datelor utilizatorilor Facebookfără acordul acestora.