Masacru în Afganistan. Talibanii au decapitat o voleibalistă. Imaginile, postate pe internet (FOTO)

Masacru în Afganistan. Talibanii au decapitat o voleibalistă. Imaginile, postate pe internet (FOTO)
Suhail Shaheen, purtător de cuvânt al talibanilor. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ekaterina Chesnokova

Militanții talibani continuă actele extremiste. Un grup de talibani a ucis o femeie într-un mod terifiant, iar „rezultatul” a fost postat pe internet, informează DailyMail.

La începutul lunii octombrie, o jucătoare de volei de la un club din Kabul a fost decapitată de talibani. Imaginile cu capul acesteia au fost publicate în social media. Antrenorul sportivei, Mahjabin Hakimi, a confirmat masacrul.

„Toate jucătoarele echipei de volei și restul sportivelor sunt într-o situație disperată și trăiesc cu frică”, a declarat antrenorul.

Măsuri radicale, de frica talibanilor

Din cauza acestei crime, jucătoarele de volei au fost nevoite să ia măsuri extreme.

„Toată lumea a fost forțată să fugă și să trăiască în locuri necunoscute”,  a mai precizat antrenorul.

Frica a cuprins și echipa națională, care din luna septembrie se ascunde, în speranța că nu va deveni victima extremiștilor.

Zahra Fayazi, care a fugit în Marea Britanie în august, a declarat că o membră a echipei a fost ucisă de talibani. „Jucătoarele noastre care locuiau în provincii au trebuit să plece în alte locuri”, a declarat sprotiva pentru BBC. „Chiar şi-au ars echipamentul sportiv pentru a se salva pe ele şi pe familiile lor. Nu au vrut să păstreze nimic legat de sport. Le este frică. Multe dintre jucătoarele noastre care provin din provincii au fost ameninţate de multe ori de rudele lor care fac parte din mişcarea talibană sau sunt susţinătoare ale acesteia”, a mai transmis jucătoarea.

Ultima oră